Prajitura cu mere

Ingrediente:

1 cana de mere date pe razatoarea mare, 1 cana de faina, 1 cana de zahar, o ceasca de ulei, jumatate pachetel praf de copt, scortisoara, nuci, 1 pliculet zahar vanilat, nuci, stafide.
Pt glazura: 3 linguri cacao,5 linguri zahar, 6 linguri de apa, 100 g margarina, o lingura esenta de rom.

Preparare:

Se amesteca merele cu zaharul si scortisoara. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste mere. Se adauga si uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se unge tava cu ulei si se presara cu faina, dupa care se toarna compozitia de mai sus, se presara deasupra nuci maruntite si cateva stafide optional.

Se da la cuptor pentru 30-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Intre timp, facem o glazura amestecand intr-un ibric cacao si zaharul, apa, esenta de rom. Cand s-a topit zaharul, adaugam si margarina si lasam pana da in clocot.
Dupa ce am scos prajitura, se toarna deasupra glazura, se portioneaza si se serveste dupa ce se raceste.

P.S. Daca nu se leaga glazura, puteti adauga o lingurita de amidon alimentar :)
Pofta buna!

prajitura cu mere prajitura cu mere prajitura cu mere prajitura cu mere

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s