Placinta cu Branza, foaie peste foaie (creata)

placinta cu branza, foaie peste foaie placinta cu branza, foaie peste foaie placinta cu branza, foaie peste foaie placinta cu branza, foaie peste foaie

Aceasta placinta este facuta de mamaia mea draga si este grozav de buna.

Nu este obligatoriu sa faceti foile, le puteti cumpara din comert, dar daca totusi alegeti sa le faceti in casa, ve-ti vedea ca nu se compara cu cele din comert.

Pentru foi: 1kg faina, 2 cani apa, ulei -3-4 linguri

E necesara o tava rotunda cu peretii inalti ca sa putem avea cat mai multe straturi. Aici avem 6 randuri de foi 🙂

Amestecam faina cu apa si uleiul. Framantam, taiem o bucatica din aluat si apoi intindem prima foaie subtire cu facaletul.

Pe masa infainata avem foaia de placinta; asezand palmele pe marginile foii, o adunam (tragem) spre interior incretind-o.  Apoi, asezand o palma deasupra si una la marginea mesei, o tragem de pe masa si o asezam in tava; cu grija ii tragem marginile spre exteriorul tavii ca s-o potrivim bine, pastrand totodata incretiturile.

Pentru umplutura:

1 kg branza de vaca, 400 g branza proaspata, 5 oua, smantana

Pisam  branza si o amestecam cu cea proaspata , adaugam 5 oua de casa batute bine si  3-4 linguri cu varf de smantana.

Punem o parte din branza peste foaia de placinta (din loc in loc), stropim cu 2-3 lg ulei in fir subtire; acoperim umplutura cu o alta foaie (incretita in acelasi mod), continuam cu branza, iar cu foaie pana terminam branza; ultimul strat este foaie.

Mai avem nevoie de:

5 oua, 250 g iaurt

Batem bine ouale, adaugam si iaurtul si amestecam bine; turnam deasupra placintei si uniformizam inclinand tava intr-o parte si alta. Dam la cuptor si o invartim din cand in cand sa se rumeneasca uniform.

Pofta buna!

placinta cu branza, foaie peste foaie placinta cu branza, foaie peste foaie placinta cu branza, foaie peste foaie placinta cu branza, foaie peste foaie SAM_4030 SAM_4028

2 răspunsuri »

  1. cornel m. spune:

    Perfecta!!….asa ne facea si mama, fara zahar…un deliciu!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu