Sunt multe carti, multe opinii si ganduri si atat de putin timp…

Bun, sa revenim la ultima carte citita, Femeia in alb, de Wilkie Collins.
Imi place sa ma informez inainte despre o carte, sa aflu detalii despre autorul ei si despre ideile pe care acesta a vrut sa le scoata in evidenta prin respectivul volum.Astfel, FEMEIA IN ALB A APARUT IN 1860, iar autorul acesteia, comparat pe buna dreptate cu Edgar Allan Poe, e vazut drept creator al primelor romane politiste, un gen pe care personal il apreciez enorm, fiind de fapt printre preferate! E o carte plina de scene palpitante, cu eroi de neiuitat!
Sincer, cred ca tema esentiala a acestei reusite carti E FEMEIA! FEMEIA SI CAT DE MULT POATE FI PUSA RABDAREA SA LA INCERCARE! Mi se pare absolut remarcabil cat poate indura o femeie, de dragul unui om, sau a altor factori.E o placere s-o parcurgi, pagina cu pagina, si credeti-ma cand va spun ca eram trista cand trebuia s-o las, fortata fiind de imprejurari, din mana! M-a captivat, m-a tinut cu sufletul la gura, e dupa parerea mea una dintre cele mai bune carti pe care am avut placerea de a le citi, ca si CASTELUL PALARIERULUI, sau Dracula (imi plac ff mult romanele de aventura, presarate cu mult suspans) despre care voi vorbi cu alta ocazie.Este cu certitudine un thriller clasic,iar autorul a introdus multe scene despre rautatea omeneasca, despre intrigi, despre crime, si despre schimbarea de identitati.E vorba de distrugerea unei femei, a unei vieti, de dragul partii materiale.
Am fost socata  de decizia eroinei, Laura, de a-si accepta soarta, doar de dragul de a-l da uitarii pe profesorul ei de desen, Walter. Astfel, bogatei si anostei mostenitoare Laura, casatorita cu infamul Sir Percival, ii ia locul dublura sa misterioasa, femeia in alb, Anna Catherick. Laura este drogata si internata intr-un azil de nebuni, iar Anne, ulterior, moare de inima, fiind ingropata in locul Laurei.
Cartea este structurata sub forma unui jurnal,respectiv a unor insemnari ale altor personaje, insa chintesenta sa e data de paginile din jurnalul surorii vitrege a Laurei, Marian. Complotul de a o distruge pe Laura pentru a ramane cu banii acesteia este conceput de contele Frosco, impreuna cu sotia sa si Sir Percival, sotul Laurei.
Din momentul in care Walter, care crede ca iubita sa Laura a murit, ii vede trupul viu langa asa-zisul sau mormant,romanul se concentreaza asupra reconstituirii povestii ei, iar obsesia lui Walter pentru dezvaluirea identitatii Laurei duce la demascarea complotului. Este o capodopera a unui autor contemporan cu Charles Dickens, insa nu atat de cunoscut, din pacate.Un roman captivant si plin de mister si intrigi de tot soiul, pe care l-am citit cu placere si pe care vi-l recomand, nu o sa va para rau!!!

Laura Nechita

8 răspunsuri »

  1. allyna26 spune:

    Multumesc Laura pentru ca ne impartasesti impresiile tale. Asa e, din pacate suntem cam toti in criza de timp in ultima vreme, dar macar in cate un concediu poate mai reusim sa punem mana pe o carte care sa ne ajute sa evadam din cotidianul plin de probleme. Foarte interesanta descrierea cartii iar eu una, promit s-o citesc cu prima ocazie cand imi pica in mana.

    Apreciază

  2. Hanan spune:

    Dupa ce am citit o parte din retete si am vazut si imagini cu rezulatatul final, mi s-a facut pofta de gatit si mai ales de gustat . Dar acum dupa ce am citit cele scrise mai sus de Laura Nechita, mi s-a facut ” pofta ” de citit … dar nu de pe ecranul unui calculator ci rasfoind paginile unei carti si simtind mirosul acela specific de hartie si cerneala.

    Apreciază

  3. laura nechita spune:

    asa este, Hanan. nimic nu se compara cu senzatia minunata pe care ti-o da cititul unei carti de la cap la coada, este un moment unic, iar noi, cititorii, de multe ori traim parca pe viu evenimentele descrise in respectivul volum!ce regret eu?ca timpul nu imi permite sa citesc mai des!din pacate, in ziua de azi, acesta este unul dintre motivele pt care adolescentii, copiii nostri renunta la parcurgerea unui text in profunzime, alegand in schimb rezumate prost realizate si incomplete, superficiale, ale respectivelor carti prezente in spatiul virtual!

    Apreciază

  4. buna ! poti sa imi dai si mie idee despre carti asemanatoare acesteia adica sa aiba acelas stil ! frumoasa prezentarea carti 😉
    filmul tu l-ai vazut ?unde se gaseste online sti cumva?

    Apreciază

    • allyna26 spune:

      Buna, ma bucur mult ca ti-a placut cartea, din pacate eu am achizitionat-o abia recent si nu am apucat inca sa o citesc. Ii voi lasa insa prietenei mele Laura, autoarea articolului, placerea de a-ti raspunde.

      Apreciază

      • laura spune:

        buna, multumesc de apreciere, Denisa, in primul rand. Ca si titluri asemanatoare, iti recomand la rascruce de vanturi, sau Panza de paianjen,a autoarei Cella Serghi, sau ar mai fi cartea „cand norii se risipesc” a autoarei Rosemary Aubert.Iti mai recomand si romanul lui Thomas Hardy, Tess of the d’urbevilles, daca nu ai apucat sa o citesti, si preferata mea, Castelul Palarierului.Sunt titluri nemuritoare, pe care cu greu te abtii sa nu le citesti pana la capat, dint-o singura rasuflare!Iti doresc lectura placuta!

        Apreciază

  5. Stefi spune:

    Intradevar, cartea e superba! Una din cele mai bune pe care le-am citit vara aceasta. Ma bucur sa vad ca nu sunt singura care a ramas impresionata de ea.

    Apreciază

Lasă un comentariu