Inferno – Dan Brown

robert-langdon-thriller-title-image

Inferno este ultima carte a lui Dan Brown autorul Codului lui DaVinci si ca de obicei, autorul reuseste sa te captiveze inca de la primele pagini prin stilul alert, prin misterul care se dezvaluie usor usor, piesa cu piesa, si prin informatiile si semnificatia simbolurilor ascunse in opera unor artisti precum Dante Alighieri sau Botticelli.

Robert Langdon, profesorul de istoria artelor specializat in simbolism, eroul si celorlalte romane ale lui Dan Brown, trebuie si de data aceasta sa rezolve o enigma, un puzzle lasat de un om de stiinta genial dar nebun, fascinat de mareata lucrare a poetului florentin, Dante Alighieri. Totul pentru a salva lumea de un virus cumplit, iar toate indiciile par sa duca spre ciuma bubonica.
Celebrul profesor se trezeste pe un pat de spital din Florenta, nestiind cum sau de ce a ajuns acolo, ultimele amintiri ale sale fiind din timpul plimbarii prin campusul de la Harvard.
Suferind de amnezie selectiva si cu un obiect ciudat asupra sa, Langdon descopera prea repede ca este cautat de un asasin pentru a fi ucis si ca nu se poate increde nici macar in consulatul propriei tari. Din acest moment, Robert Langdon porneste intr-o cursa pentru salvarea propriei vieti, dar si a intregii umanitati.

Daca in Codul lui DaVinci, autorul ne-a familiarizat cu opera lui Leonardo DaVinci, de data aceasta, Dante Alighieri si a sa Divina Comedie ni se dezvaluie si ne trezeste interesul pentru a afla cat mai multe despre geniala opera ce a stat ca inspiratie la baza mai multor opere de arta ulterioare aparitiei sale, din toate domeniile: pictura, muzica, opera, romane. Chiar si azi, versurile lui Dante inspira melodii si chiar grafica unor jocuri pe calculator.

Ce mi-a placut intotdeauna la acest autor, este faptul ca reuseste sa ne spuna o poveste despre diferite piese de arta si sa ne trezeasca interesul si curiozitatea pentru lucruri pentru care altfel nu am avea timpul necesar in aceasta lume considerata secolul vitezei.

Deslusind simbolurile ascunse in operele de arta intr-o maniera unica, Dan Brown reuseste sa ofere cititorilor sai mai mult decat o lectura plina de suspans si mister.

Cu mare drag va recomand sa o lecturati pentru ca are toate atuurile sa va ofere o lectura captivanta si capabila sa va scoata din cotidian.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s