Apocalypto 2006
http://www.imdb.com/title/tt0472043/
Mel Gibson regizand acest film,a dovedit inca o data ca stie sa ridice stacheta si ca regizor. Filmul aduce in prim plan un subiect nou, iar faptul ca a folosit un dialect original amerindian, ofera filmului mai multa veridicitate si un plus de savoare.
Filmul ne poarta in viata unui trib pasnic de aborigeni, atacat in mod brutal de un trib razboinic in cautare de noi sclavi. Atacul este foarte violent, cuceritorii omoara si chinuie barbati si femei, copii si batrani deopotriva.
Jaguar Paw isi ascunde sotia insarcinata si fiul intr-o groapa adanca si le promite ca se va intoarce dupa ei.
Viata linistita a acestor oameni primitivi inceteaza brusc. Nu vor mai fi scene casnice, pline de veselie si umor.
Cuceritorii sunt foarte violenti, pentru a-i imbuna pe zei sa alunge seceta si bolile, fac sacrificii umane si ridica temple folosindu-se de sclavi.
Scenele abunda in violenta, sunt socant de sadice, dar foarte bine realizate. Mel Gibson este foarte atent la detalii iar peisajul superb intregeste calitatea acestui film.
Jaguar Paw este salvat de la sacrificiu de scena eclipsei de soare, iar iubirea pe care o poarta familiei sale, ii da forta necesara sa se salveze si sa fuga in ajutorul lor pentru a-si respecta promisiunea facuta.
Numai ca lucrurile nu sunt atat de simple, este vanat de cei care i-au macelarit tribul iar aceasta vanatoare il transforma intr-un barbat mai puternic, mai intelept dar si mai posesiv cu pamantul sau, cu neamul sau.
O nastere in conditii inimaginabile, sacrificii pline de sadism, vointa de a supravietui, puterea iubirii pentru cei dragi, sunt ingrediente ale unui film deosebit!
Merita vazut si cu siguranta nu va va plictisi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s