Winter’s Bone

Este un film cu buget mic, fara nume mari in distributie, dar care impresioneaza atat prin jocul actritei Jennifer Lawrence cat si prin mesajul transmis.
Jennifer interpreteaza rolul unei adolescente de 17 ani, Ree Dolly, maturizata mult prea devreme datorita greutatilor si necazurilor financiare cu care se confrunta familia ei. Cu un tata absent si o mama instabila psihic, ea isi asuma responsabilitatea conducerii casei, a grijei fata de mama si fata de cei doi frati mai mici. Se preocupa de educatia acestora, gateste, tine toata casa si isi asuma in plus si rolul de mentor pentru fatii ei, ii invata sa se maturizeze, sa vaneze, sa jupoaie o veverita.
Situatia devine disperata atunci cand seriful o anunta ca este in pericol sa piarda casa daca tatal ei nu apare la tribunal. Ree are o saptamana la dispozitie sa dea de urma tatalui, Jessup, producator si vanzator de amfetamina. Pentru a-si plati cautiunea, acesta a pus casa gaj si a disparut fara urma.
Ree cu incapatanare si curaj, porneste sa-si caute tatal batand din poarta in poarta si deranjand clanul mafiot local. Se lupta cu tacerea comunitatii, dar nu se da batuta, punandu-si propria viata in pericol din dorinta de a-si salva familia.
Un film cu o poveste dura, realista, intregita de un decor foarte bine realizat, o atmosfera apasatoare, cu personaje bine conturate.
Nominalizat la Oscar si castigator a doua premii Sundance, este un film pe care nu il recomand celor care cauta actiune si efecte speciale. Este un film care impresioneaza prin mesajul transmis, de maturitate, responsabilitate si supravietuire, este o lectie de viata care cu siguranta nu m-a plictisit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s