Chai masala

 

Ingrediente:1 ceasca apa, 1 ceasca lapte, 1-1.5 cm ghimbir proaspat, 1 lingurita scortisoara, 3/4 lingurita cardamon verde praf sau 5 pastai cardamon verde, 1 pastaie cardamon negru, 3-4 boabe piper negru, 1 sfert lingurita nucsoara, 1 sfert steluta anason, 3 cuisoare intregi, 1 pliculet ceai negru.

Preparare:

Fierbem o ceasca de apa,feliem ghimbirul proaspat, merge inlocuit cu 1 lingurita ghimbir pudra.
Cand apa da in clocot, adaugam: scortisoara, cardamonul,   nucsoara, 1 steluta de anason,  cuisoarele intregi,  boabele de piper negru(daca doriti mai condimentat, puteti sa mai adaugati cateva boabe) si 2 lingurite de zahar.
Lasam cam 5 minute sa fiarba, dupa care adaugam 1 ceasca lapte si cand laptele da in clocot, oprim focul si adaugam un pliculet ceai negru-desfacem pliculetul si lasam in masala doar  frunzele, 2-3 min maxim altfel iese prea tare.
Strecuram chai masala de doua ori intrucat frunzulitele de ceai negru trec foarte usor prin sita.
Servim alaturi de o carte buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s