Ciorba de fasole

ciorba de fasole

Ingrediente:  fasole – 1 farfurie adanca, 2 cepe potrivite, 1 morcov mai marisor, 1 radacina de patrunjel, o telina mica, 1 ardei gras, 2-3 rosii mai maricele,  o legatura patrunjel si una de leustean, 2 linguri bulion, optional – mai ales daca este primavera – 1 legatura stevie si 1 legatura loboda, bors optional.

Preparare:

Fasolea pusa de cu seara in apa sa se umfle, o fierbem intr-o apa cu o lingurita de bicarbonat,in jur de 30 de minute.

O scurgem, schimbam apa si o punem din nou la fiert cu 1 lingura de sare.

Adaugam  1 ceapa tocata marunt.

Tocam morcovul, radacina de patrunjel, telina iar cand fasolea este pe jumatate fiarta, le adaugam in ciorbita.

Lasam sa fiarba impreuna, intre timp tocam cubulete ardeiul si dam pe razatoare rosiile. Isi urmeaza drumul bineanteles si ele in ciorbita.

Intre timp, curatam stevia rupand nervurile de pe mijlocul frunzei, o spalam si o oparim 2-3 minute in apa care déjà fierbe.

O scurgem si o tocam marunt, la fel si loboda.

Cand fasolea e fiarta, adaugam prajeala: intr-o tigaie, incingem uleiul si calim ceapa tocata cubulete. Cand devine sticloasa, adaugam cele 2 linguri de bulion. Amestecam si desfacem astfel bulionul, lasam pe foc cam 1-2 minute, apoi tot continutul tigaii, il adaugam in ciorbita. Tot acum adaugam si stevia si loboda tocate marunt.

Optional putem acri fasolica noastra cu bors. Mai lasam borsul 5 minute pe foc sa fiarba si el, oprim focul, presaram verdeata si servim cu ceapa verde. Yami!

Un răspuns »

Lasă un comentariu