Ciorba de miel a mamei mele

CIORBA DE MIEL

CIORBA DE MIEL

Cea mai buna ciorba de miel pe care am mancat-o si de care nu ma satur ever, este cea facuta de mami meu.
Prin urmare, i-am cerut reteta si v-o scriu si voua si sa-mi ramana si mie.

Ingrediente:
Carne de miel: coaste, capul, maruntaie de miel( inima, ficat, rinichi, splina, mate- fierte in prealabil), 1 legatura de stevie, 1 legatura de loboda, 1 legatura ceapa verde, 1 morcov mai mare, 1 radacina patrunjel, 1 felie de telina, 1 lingura bulion, bors de putina (la 8 l de apa-1.5l bors), 1 legatura leustean.

Se fierbe carnea de miel in apa cu sare. Cand face spuma, o adunam cu ajutorul unei spumiere, stergem marginile oalei cu un servetel.
Adaugam maruntaiele tocate cubulete si fierte deja, morcovul, radacina de patrunjel si telina si continuam fierberea. Potrivim de sare.

Oparim stevia si o tocam marunt. Loboda si ceapa verde urmeaza si ele pe tocator.

Cand radacinoasele sunt aproape fierte, adaugam stevia, ceapa verde si loboda.

Adaugam si borsul, este bine sa gustam in functie de cat de acra vreti sa fie ciorba, puteti pune mai putin bors. Lasam sa mai fiarba toate la un loc cam un sfert de ora. Adaugam si bulionul.
Dupa ce am turnat borsul, mai gustam odata si daca mai e nevoie mai adaugam sare. La urma, presaram leustean tocat si servim.
Bon Apetit!

CIORBA DE MIEL

CIORBA DE MIEL

CIORBA DE MIEL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s