Ciorba de pui cu taitei
Ingrediente:carne de pui( piept, aripi, ciocanele-in functie de ce aveti prin frigider🙂 , 4 cartofi medii, 1 ceapa,1 radacina patrunjel, 2 morcovi potriviti, 1 felie telina, 1 ardei gras,taitei, 1 litru de bors, 2 lg ulei de masline, 2 galbenusuri, 1 iaurt mic, verdeata: patrunjel sau/si leustean.
Se pune carnea la fiert cu 1 lg de sare, dupa ce se spumeaza bine, se adauga ceapa, morcovul, radacina de patrunjel si telina taiate marunt. Mie imi place sa pun unul din morcovi taiat rondele pentru aspect.
De regula eu ii mai adaug si o lingurita de knorr-chiar daca nu e sanatos🙂 , oricum e optional. Se potriveste de sare.
Cartofii se taie cuburi, ardeii se toaca marunt si se adauga la ciorbita. Cand, cartofii au fiert, se pune si borsul dupa gust, in functie si de cat de acra vreti sa fie ciorbita. Puteti pune cam 800-850 ml, sau daca preferati mai acra, puteti sa-l puneti pe tot, sfatul meu este sa gustati tot timpul mancarea si sa potriviti in functie de gustul fiecaruia. Se lasa borsul sa dea intr-un clocot.Se adauga si uleiul de masline. Intr-un castron se bat cele doua galbenusuri, se stropesc cu putina zeama de lamaie, se amesteca cu iaurtul si se pune cu polonicul cate putina ciorbita sa aducem la o temperatura apropiata  si sa evitam sa se taie in momentul in care le dam drumul in ciorba s-o dregem. Oprim focul, dam drumul la galbenusuri in ciorba si presaram cu verdeata tocata marunt.
Bon Apetit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s