Marmelada de portocale

marmelada de portocale

 

Simpla dar deosebit de parfumata si aromata. Minunata pentru clatite si prajituri, n-am cuvinte sa va spun cat sunt de incantata de ea!

Avem nevoie de:

1 kg pulpa de portocale, 1.5 l apa, 1.5 kg zahar, 1 lamaie.

Taiem portocalele in doua.

Cu o lingura scoatem pulpa deasupra unui vas ca sa colectam tot sucul fructelor. Nu aruncam samburii pentru ca ajuta la gelifierea marmeladei.
Pulpa si sucul le punem in blender cu tot cu samburi. Coaja o taiem fideluta cat mai subtire.

Intr-un vas punem pe foc pulpa, si coaja de portocale, apa si sucul unei lamai. Dam in clocot, apoi reducem focul la minim.  Lasam in jur de 1 ora, 1 ora si jumatate sau pana se reduce la jumatate.

Adaugam zaharul si mai lasam pe foc cam 15-20 min.

Inainte sa adaugam zaharul, bagam la congelator cam 3-4 farfurii. Dupa cele 15-20 minute, facem proba, scoatem o farfurie de la congelator, picuram un pic de marmelada si dam inapoi la congelator pentru un minut. Apasam cu degetul pe marmelada, daca se increteste usor, e gata. Daca nu, mai lasam cateva minute si repetam testul.

O punem in borcane, acoperim cu un cerc din hartie cerata si apoi capacel.

Va doresc sa va bucurati de aroma ei minunata!

Ps. Daca doriti, puteti sa curatati portocalele de pielite, eu nu am facut-o si abia se simte o usoara tenta de amarui dar care contribuie in final la aroma minunata a acestei marmelade.

marmelada de portocale

marmelada de portocale

marmelada de portocale

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s