Unt de arahide

SAM_3957

Ingrediente

250 g arahide fara coaja si nesarate, 3-4 linguri ulei de arahide (ulei care poate fi inlocuit cu ulei de floarea soarelui), un praf de sare, 2-3 linguri de apa, optional miere de albine.

Preparare:

Intr-un robot de bucatarie maruntim bine arahidele impreuna cu praful de sare, si una, doua linguri de ulei.

Vom vedea ca bucatele de arahide vor sari pe peretii vasului, oprim mixarea, adunam cu lingura si impingem inapoi spre lamele cutitelor pentru a continua mixarea. Pe parcurs, mai adaugam si restul uleiului, daca pasta e prea groasa, mai ajutam si cu un pic de apa.Trebuie mixat pana ce devine suficient de onctuos pentru a fi tartinabil.

Daca vrem sa obtinem unt dulce, adaugam si 3-4 linguri de miere sau dupa gust.

Se pastreaza in frigider in borcan cu capac pana la trei saptamani, desi ma indoiesc sincer ca ve-ti rezista atat timp sa nu dati iama pe la el🙂

Este minunat servit la micul dejun pe paine prajita sau in felurite prajiturele. Eu l-am servit pe paine prajita cu sos de zmeura indulcit cu zahar pudra si subtiat cu un pic de lapte. Delicios!

Sa aveti pofta!

SAM_3962

SAM_3961

SAM_3960

SAM_3956

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s