Ardei Umpluti

ardei umpluti

ardei umpluti

ardei umpluti

ardei umpluti

ardei umpluti

ardei umpluti

Ingrediente:ardei grasi (cei rosii sunt mai gustosi), 1 kg  de carne tocata amestec vita cu porc, 200 g orez, 1 ceapa marisoara, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 3 linguri bulion, sare, piper, o mana de faina, rosii pentru capacele si 4-5 rosii mari .
Preparare: Ardeii se curata de cotoare si se sareaza inauntru cu un praf de sare. se pregatesc capacele din rosiile pe care le taiem rondele. De asemeni, faina se pune pe o farfurie la indemana.

Se toaca ceapa marunt si se prajeste in ulei, cand devine sticloasa, se adauga si bulionul. Intr-un castron, se amesteca carnea, verdeata tocata marunt, orezul spalat, ceapa prajita, o mana de apa rece si condimente dupa gust.

Se umple fiecare ardei cu aceasta compozitie, se da gura ardeiului prin faina, se pune deasupra un capac de rosie si se asaza in cratita.

ardei umpluti

Dupa ce s-au umplut toti ardeii, se toaca rosiile ramase cubulete si se asaza printre si deasupra ardeilor.

Se completeaza cu apa calda cat sa-i cuprinda pe trei sferturi chiar mai putin, si se da pe foc mediu, acoperit cu capac pentru 30 de min.Dupa, se introduce cratita la cuptor pentru inca o ora. Se desface un ardei pentru a verifica daca orezul este fiert. Se poate servi simplu sau cu iaurt ori smantana.
Bon Apetit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s