Carnati cu vin

CARNATI CU VIN
750g carne porc, 750g carne vita, 350 g slanina, jumatate pahar vin rosu sec, 1 1/2 lingura sare, 1 lingurita cu varf piper, 1 lingurita boia iute, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita ienibahar, 1 lingurita seminte de mustar, 1lingurita cimbru, 1 lingurita piper cayene, 1 lingurita coriandru uscat sau 2 linguri patrunjel verde tocat marunt, 2 capatani mici de usturoi, mate de porc, cele de oaie nu intra pe palnia mea. Au iesit 2 carnati jumate din aceasta compozitie.

Prima data pregatim matele, dupa ce le spalam, le lasam 1-2 ore in apa cu o ceapa taiata in jumatate. Astfel vor scapa de mirosul specific. Se poate adauga si putin otet.

Tocam carnea si slanina, adaugam usturoiul pisat, toate condimentele si vinul rosu. Framantam bine compozitia.
Pentru a verifica daca compozitia este pe gustul nostru, prajim o chiftea si condimentam sau nu in consecinta.

Umplem matele de porc cu aceasta compozitie, le legam la capete, le rasucim si le putem da la vant,mai  apoi la afumat sau prajim direct.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s