Mancarica cu dovlecei si rosii

Mancarica cu dovlecei si rosii

Mancarica cu dovlecei si rosii

Mancarica cu dovlecei si rosii

Mancarica cu dovlecei si rosii

Este o mancare de post, foarte buna, pe care o putem servi cu o garnitura de orez, sau poate fi ea insasi o garnitura in afara postului. Noi, de pilda, am servit-o alaturi de peste prajit in crusta de malai.

Avem nevoie de:

1 kg dovlecei curatati de coaja, 400 g rosii decojite, 2 cepe, 1 legatura de marar, 1 cm de ghimbir proaspat , coaja razuita de la o lamaie, 1 ceasca vin rosu demisec (optional), sare, piper si optional, 1 ardei iute sau jumatate fara seminte.

Preparare:

Dovleceii curatati de coaja ii taiem rondele, rosiile le decojim si le taiem cubulete. Decojirea rosiilor merge foarte usor daca crestam rosiile in forma de cruce si le lasam 2-3 minute in apa care fierbe.

In 2 linguri de ulei calim ceapa taiata cubulete, adaugam dovleceii si-i lasam pana se inmoaie. Adaugam rosiile, sare si piper dupa gust.

Ghimbirul fie il dam pe razuitoarea mica, fie il tocam foarte marunt si-l adaug in mancarica impreuna cu coaja de lamaie si ardeiul iute feliat- cine doreste. Eu de pilda, am folosit doar jumatate de ardei iute si ala fara seminte si tot a iesit iute rau da buna tare🙂.

Adaugam si cescuta cu vin, punem un capac si lasam sa fiarba cam 15 minute. Mararul tocat marunt il adaugam in vas si mai lasam sa dea in cateva clocote.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s