Piure de urzici cu mamaliguta
piure de urzici cu mamaliguta (post)
piure de urzici (post)
Ingrediente:
Urzici, 2-3 catei de usturoi, 2 linguri de faina, 1 cana de malai, 1 cana jumatate apa, sare, piper.
Preparare
Rupem frunzulitele de pe ramurele (ajutandu-ne de manusi, ca altfel vai si amar 🙂 ), le spalam bine.
Punem pe foc o cratita cu apa sa fiarba. Cand da in clocot, adaugam urzicile si le lasam 4-5 minute, nu prea mult.
Dupa ce le-am oparit, strecuram, pastram apa in care au fiert, putem sa o bem – foarte sanatoasa.
Cu un mixer vertical, facem piure urzicile, sau le tocam.
Intr-o tigaie, incingem 3-4 linguri de ulei, dam focul mic, adaugam  si amestecam faina cu o lingura de lemn.
Amestecam tot timpul sa nu faca cocolase, pana se omogenizeaza bine.
Adaugam piureul de urzici, un polonic din apa in care au fiert. Condimentam cu sare si piper.
Adaugam si 2-3 catei de usturoi (dupa gust) pisati.
Amestecam si lasam sa dea in doua, trei clocote.
Servim alaturi de o mamaliguta moale preparata dintr-o cana jumatate de apa si una de malai, sare si o lingura de ulei.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s