Pizza

Ingrediente:

400 g faina, 25 g drojdie, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, 250 ml apa calda plus 3-4 linguri, salam victoria, cabanos, sunculita- ce avem prin frigider, sos de rosii sau ketchup, masline, ciuperci- in functie de preferintele fiecaruia; cascaval sau mozarela, o rosie, busuioc.

Frecam drojdia cu zaharul, punem 1 lingura de faina si 3-4 linguri apa calda. Amestecam si lasam deoparte 15 minute.

Peste faina turnam maiaua, sarea, uleiul si 250 ml apa calda (nu fierbinte). Framantam aluatul dar nu foarte mult. Acoperim si lasam deoparte pentru o ora.

Daca avem tavi mici de pizza, impartim aluatul in doua; daca avem tava mare cum e si cazul meu, il lasam asa.

Scoatem aluatul pe suprafata de lucru pudrata bine cu faina si mai framantam un pic. Cu ajutorul sucitorului ii dam forma rotunda si tot cu ajutorul sucitorului, mutam aluatul in tava pregatita dinainte unsa cu ulei si presarata cu faina.

Dam tava la cuptor 5 minute, punem pe deasupra sos de rosii sau ketchup, dupa preferinte si dam din nou la cuptor pentru alte 10 minute.

Scoatem tava si pe deasupra asezam felii de salam, sunculita, cabanos, etc; de asemeni, masline fara samburi, ciuperci, in functie de ce preferati fiecare sa aveti ca si toping, eu una prefer cat mai simplu, ceva mezel, branzeturi si cam atat🙂.

Deasupra punem felii de rosii, frunzulite de busuioc si felii de cascaval sau mozarela. Lasam la cuptor cam 15-20 minute.

Razuim deasupra cascaval si mai dam 5 minute cat sa se topeasca cascavalul.

Rapid si delicios, Bon Apetit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s