Sarmale in foi de varza murata

Ingrediente:

1 kg carne tocata (amestec vita+porc, sau numai porc), 200g orez, 1 ceapa mare,1 bucata de costita proaspata, 1 capatana varza murata, 1 legatura patrunjel,1 legatura marar, 3 linguri bulion, 1 cana suc de rosii, 4 foi de dafin, sare, piper, boia de ardei iute.

Preparare: Intr-un vas se pune carnea tocata, orezul spalat, verdeata tocata marunt si o mana de apa rece. Separat, se prajeste in ulei ceapa tocata marunt, cand incepe sa devina sticloasa, se adauga bulionul si se caleste si acesta. Se adauga prajeala la compozitia de carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Se taie bucati de marimea unei palme din frunza de varza si se impacheteaza sarmalutele.
Intr-o cratita mai larga,  daca aveti una de lut-si mai bine, se asaza un strat de varza murata tocata, apoi se asaza sarmalele straturi concentrice, printre ele se pun bucati de coasta si foi de dafin. Se acopera cu un alt strat de varza murata tocata, se stropesc cu sucul de rosii, se pune apa incalzita cat sa le cuprinda. Daca le faceti intr-o cratita obisnuita, deasupra se pune o farfurie cam cat diametrul cratitei ca sa le preseze, se pune capac si se lasa pe focul de la aragaz cam jumatate de ora. Dupa, se da cratita la cuptor si se mai lasa aproximativ inca o ora.
Se servesc cu mamaliguta :  http://www.pasiunilealynei.wordpress.com/retete/mancaruri/mamaliguta/
Bon Apetit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s