Lasagna

Asta-i cea mai buna reteta de lasagna pe care am incercat-o si merge de minune alaturi de un pahar cu vin rosu demisec!

Ingrediente:

foi de lasagna, 800 g carne tocata amestec porc si vita sau pui(eu am folosit de pui), 1 ceapa,3 catei usturoi, 1 morcov, 1 ardei,300g ciuperci, 3 rosii coapte bine, 3-4 lg de bulion, 1 cana suc de rosii,jumatate ardei iute curatat de seminte,1 foaie de dafin, oregano, busuioc, 1 pahar vin rosu, un pahar supa sau cub concentrat adaugat in apa, 500 ml lapte, 5 lg faina, 1 cub unt,nucsoara, cascaval, mozzarela, parmezan-in functie de ce aveti in frigider.

Preparare:
In doua- trei linguri de ulei se caleste ceapa tocata marunt, se adauga morcovul dat pe razatoare, ardeiul tocat si ciupercile. Se lasa cam 5 min sa se caleasca impreuna, se adauga carnea tocata, ardeiul iute si foile de dafin si se amesteca. Cand carnea isi schimba culoarea, se adauga supa. Dupa ce supa s-a evaporat, se adauga usturoiul pisat, rosiile date pe razatoare, bulionul, sucul de rosii si vinul. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano si busuioc. Se lasa pe foc pana scade sosul destul de mult dar nu de tot. Se scot ardeiul iute si foaia de dafin.
Se prepara sosul bechamel: se topeste untul la foc mic, se adauga faina, se amesteca bine,adaugam si laptele, nucsoara si cascaval dat pe razatoarea mare, dar si un pic de sare. Se amesteca bine cu telul sa nu ramana cocoloase, se lasa cam 5 min pe foc sa se ingroase, atentie se amesteca tot timpul.
Foile de lasagna se tin in apa clocotita (cate 4-5 foi odata) in care am adaugat 2-3 lg de ulei, 3-4 min.

Montare: Un vas de yena se tapeteaza bine cu unt sau cu ulei, montarea se face in straturi. Se pune un polonic din sosul de carne, foile de lasagna, sos de carne, sos bechamel, cascaval ras, iar un strat de foi, sos carne, bechamel, cascaval. Ultimul strat trebuie sa fie bechamel si cascaval. se stropeste cu un pic de suc de rosii, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 30 de min. Se scoate folia si se mai lasa la cuptor aprox 30 de min, pana se rumeneste. Cel putin 20 de min se lasa sa se racoreasca inainte de a fi taiata, altfel se imprastie.

Bon apetit!

lasagna

lasagna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s