Macaroane cu carne si sos bechamel

Ingrediente:
1 punga de macaroane ( eu am folosit spirale ), 500 g carne tocata de vita ,1 ceapa mare,4-5 catei de usturoi, sare, piper, boia, patrunjel .

Pentru sosul bechamel : 100 g faina, 75 ml ulei (sau unt ) 1 l lapte , eu pun si 3-4 linguri de smantana grasa, un ou, condiment (gen vegeta, maggy, etc) , sare, nucsoara.

Preparare:
Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei.
Ceapa se prajeste putin in ulei impreuna cu usturoiul, se adauga carnea tocata, condimentele dupa gust, se rumeneste putin carnea dupa care se lasa la foc mic sub capac, amestecand din cand in cand. Se poate pune si putina apa.

Sosul bechamel: se pune ulei sau unt si faina intr-o cratita pe foc mic, se amesteca pana faina isi schimba putin culoarea, apoi se adauga laptele si se amesteca cu telul pentru sosuri pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe ca capete o consistenta mai groasa, se adauga smantana, oul si condimetele dupa gust.

Intr-o tava pentru cuptor se pun macaroanele, carnea si sosul bechamel peste si se da la cuptorul preincalzit, pana se rumeneste putin sosul.
Optional, se poate razui deasupra si putin cascaval.
Se serveste alaturi de iaurt.
Pofta buna!
O reteta egipteana pregatita si oferita de prietena mea Hanan Mohammad!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s