Penne cu sos de rosii si carne de porc

Ingrediente: paste penne, carne de porc taiata cubulete, 750 ml suc de rosii,3-4 catei de usturoi,un pahar de vin rosu demisec, parmezan sau cascaval ras, busuioc, oregano, sare, piper,optional 1 lingurita knorr de legume,1 lg ulei de masline.

Penne cu sos de rosii si carne de porc

Pastele se fierb in apa cu sare si 2 lg de ulei.
Carnea spalata si stearsa cu un prosop de hartie, se taie cubulete, se sareaza, pipereaza si se prajeste in ulei; se poate adauga la prajit si o lg de unt, carnea devine mai frageda. Dupa ce s-a rumenit frumos, carnea se muta intr-un alt vas in care s-a pus anterior o lg de ulei de masline, se da pe foc mic, se adauga imediat sucul de rosii, usturoiul taiat feliute subtiri,vinul rosu, busuioc, oregano, sare si piper. Atentie la sare, vinul accentueaza gustul sarat. Se lasa sa dea intr-un clocot, doua, atat cat sa-si ia carnea aromele.
Pastele se scurg, se presara cu parmezan sau cascaval si se servesc alaturi de sosul de rosii.
Bon Apetit!

Penne cu sos de rosii si carne de porc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s