Cornulete cu untura si bors

cornulete cu untura si bors

Toti ne amintim de cornulete, nu era sarbatoare in copilarie, cand sa nu ne faca mamele noastre cornulete, nuci si alte bunatati. Foarte bune!
Acuma, sincera sa fiu, dupa ce le-am facut am uitat complet de poze, mi-am amintit cand mai erau ramase doua trei😛

300 g untura, 4 galbenusuri, 200 g smantana,1 ceasca bors, 1 lingura esenta vanilie, 1 praf de sare, faina cat cuprinde, rahat, nuci sau gem pentru umplut, zahar pudra.

Batem cu mixerul untura, sarea, galbenusurile, borsul si esenta. Incorporam si smantana (care se poate inlocui cu iaurt pentru a fi mai light), faina o adaugam treptat. Cand incepe compozitia sa se intareasca, scoatem mixerul si framantam la mana pana ce nu se mai lipeste de maini.

Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 30 de minute.

Pe masa presarata cu faina, intindem foaie, taiem aluatul in fasii, apoi in triunghiuri sau patrate; asezam 1-2 bucati de rahat, nuci sau gem si rulam cornuletele.

2014-12-293

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam in cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute, cand sunt usor rumenite pe margini, sunt gata.

Le dam fierbinti prin zahar pudra, le servim reci.

Pofta buna!

2 responses »

  1. Georgeta Iacob spune:

    Si borsul? Cand se adauga?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s