Gogosi

GOGOSI

GOGOSI

GOGOSI

O reteta foarte buna de gogosi care mi-a reusit intotdeauna si a avut mare succes!

Avem nevoie de:

1 kg faina, 40-50 g drojdie proaspata, 2 pahare lapte, 200 g unt sau 200 ml ulei, 4-5 oua, 100-200 g zahar, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, zahar vanilat- 1 pliculett, esenta de rom, 1 varf cutit de sare.

Dizolvam drojdia in laptele caldut cu 1 lingura zahar.

Separat, batem ouale cu zaharul si cu sarea.

In mijlocul fainii, turnam laptele, amestecam usor, apoi adaugam si ouale, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si esenta de rom. Omogenizam ingredientele si apoi framantam bine aluatul. Daca este prea tare, mai adugam lapte.

Cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului, se adauga treptat framantandu-se mereu, untul topit.

Acoperim aluatul cu un servet si lasam la loc cald sa creasca cam 1 ora.

Pe masa infainata, intindem o foaie grosa cam de 0.5 cm si portionam cu un pahar.

Lasam pe masa sa creasca inca un sfert de ora, apoi prajim gogoselele in ulei incins.

Le scoatem pe hartie absorbanta, pudram cu zahar pudra si servim cu muuultaaa pofta!

Bon Apetit!

GOGOSI

GOGOSI

GOGOSIPS. Acest aluat poate fi folosit si pentru cozonac, cornuri, pasca si chiar savarine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s