Papanasi


Ingrediente:
500 g branza proaspata, 250 g faina, 2 oua, 100 g zahar, 1 pliculet zahar vanilie, 1 lingura esenta vanilie, jumatate pliculet praf de copt, smantana, dulceata.
Preparare:
Se amesteca cu mixerul branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Se adauga si faina impreuna cu praful de copt. Daca este nevoie, se mai adauga un pic de faina, pana se pot modela papanasii si compozitia nu mai este lipicioasa. Insa atentie, prea multa faina, ii fac sa devina tari.
Se presara suprafata de lucru cu faina, se ia cu lingura compozitie, cu podul palmei se modeleaza bile de marimea unui pumn care se aplatizeaza un pic. Apoi cu degetul inmuiat in faina, se face o gaura in mijlocul papanasului si se roteste pana se mareste gaura. Pentru fiecare papanas, se face o bila mica care va fi capacul ei.
Apoi se prajesc papanasii si capacelele in ulei incins, suficient cat sa acopere papanasii. Acestia sunt gata, cand rumeniti bine, se ridica la suprafata uleiului. Se scot pe prosop de hartie pentru a absorbi uleiul.
Se umplu cu una doua linguri de smantana (eu din pacate de data asta, nu am avut suficienta smantana😦 ), si tot pe atat cu dulceata preferata- eu am folosit una de zmeura facuta in vara. Deasupra se asaza capacelele si se pot servi!
Bon Apetit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s