Creme Anglaise

Creme Anglaise creme anglaise cu strudel

Este un delicios sos de vanilie pe care il putem servi alaturi de clatite, strudele sau diferite tarte.
Noi l-am servit deocamdata alaturi de Strudel cu cirese si Strudel cu caise .

Din ingredientele date, ne ies cam 2 cesti.

Ingrediente:
2 cesti smantana lichida pentru frisca, 1/4 ceasca zahar, 3 galbenusuri, 2 lingurite amidon, 1 lingurita esenta de vanilie, optional – 3  seminte cardamon.

Preparare:
Incalzim smantanta la foc mic.

Separat, amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul.

Adaugam cate putin din smantana incalzita peste galbenusuri amestecand tot timpul.
Adaugam si vanilia si semintele de cardamon.
Intoarcem sosul inapoi pe foc mic amestecand mereu, pana observam ca incepe sa se ingroase usor. Din acest moment, mai lasam 40-50 de secunde si oprim focul. Amestecam.

Lasam sa se raceasca inainte de a-l servi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s