Piersici cu crema de nuci

Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci

Un dulce foarte bun si de efect! Multumesc mult Nely Itco!
Din cantitatile de mai jos, mi-au iesit 30 de coji – 15 piersicute. Si da, am uitat sa le trec prin zahar tos la final, dar nu-i bai, oricum e optional🙂

Ingrediente:

Pentru aluat
500 g faina sau cat cuprinde, 3 oua, 125 ml ulei, 200 g zahar pudra, 1 pliculet zahar vanilat, 1 pliculet praf de copt, colorant alimentar rosu si galben sau verde 100 ml garone sau lichior.

Batem ouale cu zahar si cu zaharul vanilat, adaugam uleiul putin cate putin ca la maioneza si continuam sa mixam pana la omogenizare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o in ploaie peste oua. Framantam nu prea mult un aluat potrivit de tare, cat sa putem modela bilute in palme.
Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam cojile de piersici pastrand putina distanta intre ele intrucat vor creste in cuptor.

SAM_3401 SAM_3400SAM_3399

 

 

 

 

Dam tava la cuptor la foc mic si le lasam pana se rumenesc un pic.
Ajutandu-ne de un cutitas le scobim incet si cu grija fundul cat sunt inca calde, dupa ce se racesc, riscam sa se crape, asa cum de altfel am patit si eu😛. Pastram miezul caci il vom folosi la crema.

SAM_3409 SAM_3408 SAM_3407

 

 

 

 

Crema:
200 ml lapte, 150 – 200 g nuca macinata, 150 g zahar, 2 linguri cacao, esenta de rom si miezul pe care l-am scobit de la piersici.

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul pana se topeste, adaugam in ploaie nuca macinata in prealabil la robot, cacao si esenta de rom si amestecam bine pana la incorporare.
SAM_3445 SAM_3444

 

 

 

 

Lasam crema sa se raceasca, dupa care o amestecam cu miezul scobit, macinat prin robot sau pisat cu furculita, atat cat este necesar pentru a capata crema consistenta.

Umplem cojile cu crema si le lipim intre ele. Cu degetul curat inlaturam surplusul care iese dintre ele dupa ce le-am lipit. In doua cescute punem lichiorul, completam cu apa daca nu vrem sa se simta foarte tare alcoolul, adaugam colorantul alimentar, intr-una rosu si-n cealalta galben, facem solutia mai concentrata, dupa care scufundam pe rand piersicutele, jumatate fiecare coaja si le trecem prin zahar tos – ceea ce eu am uitat sa fac😀 . Le dam la rece 1 ora 2, le putem orna cu frunzulite de mandarine si le putem servi!

Bon Apetit!

Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci Piersici cu crema de nuci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s