Mini tarte cu crema de branza si afine

 

placintele cu crema de branza si afine

placintele cu crema de branza si afine

placintele cu crema de branza si afine

Un desert foarte bun, usor de facut si pe deasupra mai e si aratos🙂

Avem nevoie de:

Pentru aluat: 12 linguri faina, 100 g zahar, 2 linguri zeama de lamaie, 110 g unt

Pentru umplutura: 300 g zahar, 500 g afine proaspete sau congelate, 5 linguri amidon alimentar, 2 cesti de apa, 2 linguri coaja de lamaie, 2 linguri zeama de lamaie

Pentru crema de branza: 300 g crema de branza, 1 ceasca zahar, 1 ou

In plus, 7-8 biscuiti vanilati

Amestecam faina cu zaharul, zeama de lamaie si untul taiat cubulete. Framantam intre degete, obtinand un aluat nisipos; continuam sa framantam pana se incorporeaza toata faina. Punem in folie alimentara si dam la frigider 30 de minute.

Intr-o craticioara amestecam 300 g de zahar cu cele 5 linguri de amidon si punem pe foc mediu. Treptat adaugam si apa, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Lasam pe foc 8-10 minute amestecand mereu cu o spatula din lemn. Adaugam jumatate din cantitatea de afine, acoperim vasul cu capac, dam focul foarte mic si mai lasam 10 minute.

Acum e momentul sa adaugam si coaja  rasa de lamaie, cele 2 linguri de zeama si restul afinelor. Amestecam usor, oprim focul si dam deoparte.

Crema de branza o mixam cu zaharul si oul.

Aluatul scos de la rece il impartim in 16-20 de parti egale; fiecarei parti ii dam forma de bila prima data, apoi cu podul palmei si cu ajutorul degetelor, obtinem cercuri cu diametrul de 8-10 cm, nu trebuie sa fie perfecte.

O forma de briose o ungem bine cu unt si asezam in fiecare cupa cate un cerculet imbracand forma si obtinand un cosulet.

Daca avem cercuri cu diametrul de 8 cm, in fiecare cosulet punem cate o lingura crema de branza, o lingura afine, o lingura crema de branza si deasupra presaram biscuiti maruntiti.

Daca avem cercuri cu diametrul de 10 cm, punem in cosulete 2 linguri crema de branza, 1 lingura afine si 1 sau 2 linguri crema de branza si desigur presaram biscuiti maruntiti. Cosuletele trebuie sa fie pline.

Preincalzim cuptorul cu 15-20 minute inainte sa bagam tava, lasam prajiturelele la cuptor 20 minute sau pana devin aurii.

Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca complet inainte sa le scoatem din forma.

Bon Apetit!

placintele cu crema de branza si afine

placintele cu crema de branza si afine

placintele cu crema de branza si afine

placintele cu crema de branza si afine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s