Prajitura crocanta cu caise

prajitura crocanta cu caise

prajitura crocanta cu caise

prajitura crocanta cu caise

prajitura crocanta cu caise

SAM_4108

Pentru o forma de tort, cantitatile se reduc la jumatate. Eu am folosit o tava cu diametrul de 35 cm.

Ingrediente:

1.5 kg caise coapte, 300g unt, 650 g faina, 6 albusuri, 300-350 g zahar, 2 pliculete praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, 2 linguri pesmet sau biscuiti macinati, 100 g (sau mai putin) zahar pentru presarat peste caise.

Spumam untul cu jumatate din zahar. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu restul de zahar.

Incorporam albusurile cu untul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam un pic, obtinand un aluat moale pe care il dam la rece timp de 2 ore.

Mai framantam un pic aluatul pe masa infainata. Ungem tava cu unt si presaram cu faina.

Din jumatate aluat, intindem o foaie de dimensiunea tavii,  deasupra asezam caisele fara samburi cu fata in sus si una langa alta. Presaram zahar si pesmet in casutele caiselor.

Intindem a doua foaie din aluatul ramas si acoperim fructele. Din loc in loc, intepam foaia cu un scobitor.

Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos, taiem cat e calda in romburi sau patrate, presaram cu zahar pudra si servim!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s