Prajitura cu mere

Ingrediente:

1 cana de mere date pe razatoarea mare, 1 cana de faina, 1 cana de zahar, o ceasca de ulei, jumatate pachetel praf de copt, scortisoara, nuci, 1 pliculet zahar vanilat, nuci, stafide.
Pt glazura: 3 linguri cacao,5 linguri zahar, 6 linguri de apa, 100 g margarina, o lingura esenta de rom.

Preparare:

Se amesteca merele cu zaharul si scortisoara. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste mere. Se adauga si uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se unge tava cu ulei si se presara cu faina, dupa care se toarna compozitia de mai sus, se presara deasupra nuci maruntite si cateva stafide optional.

Se da la cuptor pentru 30-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Intre timp, facem o glazura amestecand intr-un ibric cacao si zaharul, apa, esenta de rom. Cand s-a topit zaharul, adaugam si margarina si lasam pana da in clocot.
Dupa ce am scos prajitura, se toarna deasupra glazura, se portioneaza si se serveste dupa ce se raceste.

P.S. Daca nu se leaga glazura, puteti adauga o lingurita de amidon alimentar:)
Pofta buna!

prajitura cu mere prajitura cu mere prajitura cu mere prajitura cu mere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s