Prajitura cu Pete

 

prajitura cu pete

prajitura cu pete

prajitura cu pete

prajitura cu pete

Un desert usor de preparat si foarte bun!

Ingrediente:

2 plicuri budinca de vanilie, 1 plic budinc de ciocolata sau de caramel, 1.3 l lapte, 8 linguri de zahar, 3 galbenusuri, 3 albusuri, 75 g zahar, 75 g faina, 1praf de sar.

Preparare:
Pentru blat, batem galbenusurile cu 75 g zahar pana se deschide la culoare; adaugam in ploaie faina si amestecam usor cu o spatula.
Albusurile le batem spuma cu sarea iar apoi le inglobam in amestecul de galbenusuri amestecand usor cu miscari de jos in sus cu ajutorul unei spatule.

Tapetam cu faina o tava de 22*30 cm si cocem blatul de pandispan 20-25 de minute in cuptorul preincalzit.

Pregatim budincile in acelasi timp: budinca de vanilie o pregatim cu 900 ml lapte si 5 linguri de zahar.
Amestecam budinca cu zaharul si cu 8 linguri de lapte; restul de lapte il punem la fiert.

Cand laptele este fiert, il amestecam cu budinca si-l punem inapoi pe foc mic, cam 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei.

In acelasi mod pregatim budinca de ciocolata cu 400 ml lapte si 3 linguri de zahar.

Turnam budinca de vanilie peste blat, iar budinca de ciocolata o turnam cu o lingura din loc in loc formand pete.

Dam prajitura la frigider pentru 2 ore inainte de a servi!

Bon Apetit!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s