Prajitura cu visine

prajitura cu visine

Cat inca mai gasim in piete visine, va recomand o prajiturica foaaarte buna si aratoasa pe deasupra!

Ingrediente:

400 g faina, 400 g unt, 400 g zahar,8 oua, 100 g cacao, 50 g ciocolata neagra, cam 300 g visine fara samburi plus cateva in plus cu tot cu samburi pentru decor, 100g nuci maruntite, 2 pachetele praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, 250 ml compot de visine pentru insiropat, 1 varf de sare.

Pentru crema:  200 ml smantana lichida pentru frisca, 150 g ciocolata cu lapte, 100 g frisca (batuta).

Pregatim astfel:

Topim untul impreuna cu ciocolata si il lasam sa se raceasca.

Batem bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, cam cinci minute.

Treptat adaugam la viteza mica a mixerului, untul racit.

Separat amestecam faina cernuta cu cacao si praful de copt.

Treptat, adaugam faina in compozitia de oua si amestecam pana se omogenizeaza bine. Vom obtine o compozitie densa.
Tapetam cu unt si faina o forma de 40×48, turnam aluatul, il nivelam cu ajutorul unei spatule.

Deasupra asezam visinele fara samburi si nuca tocata grosier. Impingem usor visinele in aluat.

Dam tava la cuptor pe treapta a doua la temperatura medie (180 grade) pentru 20-30 minute sau pana cand incercand prajitura cu o scobitoare, aceasta iese curata.

Lasam blatul sa se raceasca 5-10 minute, intepam din loc in loc cu o scobitoare si insiropam cu zeama de compot direct in tava. Daca se umple tava cu sirop, nu va faceti griji, prajitura il va absorbi ca un burete.
Abia dupa ce se raceste complet, o taiem in bucatele potrivite si decoram cu crema.

prajitura cu visine

Pregatim crema astfel:
Incalzim frisca la foc mic, fara sa o lasam sa fiarba. Oprim focul, adaugam ciocolata razuita si amestecam pana se topeste complet. Daca cumva mai raman bucatele netopite, mai asezam putin pe foc, pana se topeste complet.

Lasam sa se raceasca iar apoi o dam la frigider pentru 1-2 ore.
Dupa acest timp, o  mixam pana devine cremoasa si se deschide la culoare.
Incorporam frisca in crema cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Ornam cu crema de cicolata, cu visine pe care le-am trecut prin miere pentru un aspect mai lucios si cu frunzulite de menta.
Este tare tare buna si trebuie sa-i multumesc pentru inspiratie Laurei Adamache.

Ps. Eu am facut aceasta prajitura pentru ziua mea si am folosit o tava mai mare, dar puteti sa o coaceti si intr-o tava de 20×24 ca si Laura si sa folositi ingredientele reduse la jumatate🙂

prajitura cu visine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s