Prajitura lui Mos Craciun

Prajitura lui Mos Craciun

prajitura lui Mos Craciun

Pentru Blat:

4 oua, 150 g zahar pudra, 120 g faina, 1 pachetel praf de copt, 2 linguri cacao, 50 g unt, zeama de compot pt insiropat.

Pentru Creme:

100 g ciocolata neagra, 100 g ciocolata alba, 100 g ciocolata cu lapte, 3 * jumatate lingurita gelatina granule sau 3 foi de gelatina, 6 oua, 90 g unt, 300 ml frisca lichida.

Pentru ornat, fructe si fulgi de ciocolata.

Pregatim blatul astfel:
Frecam bine galbenusurile cu zahar pana se albesc.
Topim 30 g unt.
Amestecam faina cu praful de copt, un praf de sare si cacao.
Faina o adaugam in ploaie peste galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus. In timp ce amestecam, adaugam si untul topit.
Albusurile batute spuma cu un praf de sare, le agaugam peste faina si le incorporam cu spatula de jos in sus.
Imbracam o tava de copt 30*40 cu hartie de copt, ungem cu restul de unt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
Lasam sa se raceasca si apoi insiropam cu zeama de compot.

Pt cele trei creme:

Gelatina o punem la inmuiat in trei cescute cu putin compot sau apa cat sa o acopere.
Batem spuma in trei castroane cate 2 galbenusuri cu cate 30 g unt.
Albusurile le batem si pe ele spuma cu un praf de sare. Le impartim in trei parti egale.
Batem si frisca pana sta bat; putem sa mai adaugam o lingura de smantana pt a capata mai repede consistenta dorita. O impartim in trei parti.

Topimla bain-marie ciocolata alba, adaugam si 1-2 linguri de frisca lichida pentru a nu se imbranzi. Poate ajuta si o lingurita de unt sau ulei, dar prima data incercati cu frisca.
Dupa ce am oprit focul, incorporam gelatina topita.

Peste galbenusuri, turnam ciocolata fierbinte si amestecam; urmeaza 2 linguri de albusuri, amestecam cu miscari de jos in sus, apoi si restul din a treia parte. Incorporam si a treia parte din  frisca cu o spatula, tot de jos in sus amestecam.

Turnam crema de ciocolata alba peste blat si dam la congelator 10 minute inainte de a turna urmatoarea crema.

La fel procedam cu fiecare crema in parte, topim ciocolatele separat si urmam pasii descrisi mai sus.
Ordinea cremelor: ciocolata alba, ciocolata cu lapte si ciocolata neagra.
De fiecare data dupa ce turnam o crema, dam la congelator 10 minute. Se tine la frigider minim 6 ore inainte de a fi servita.
La final, ornam cu fructe si fulgi de ciocolata.

Pofta buna Mos Craciun!🙂

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s