Prajitura Malakoff

Prajitura aceasta am preluat-o de pe blogul Teo’s Kitchen, ocazie cu care ii multumesc pentru foarte multe retete foarte bune si foarte bine explicate.

Ingrediente:
400g piscoturi de sampanie, 1 budinca de vanilie, 1 plic capucino,1 lingura ness sau cafea, 500 ml lapte, 4 linguri zahar, 250 g margarina, 200 g zahar pudra, 250 ml apa, 5-6 linguri zahar, 3 linguri esenta rom sau coniac, cacao pentru garnisit.

Preparare:
Budinca, capucino, nessul, laptele si zaharul se amesteca cu mixerul  pana se omogenizeaza si apoi se muta craticioara pe foc mic pentru aprox 10 min amestecandu-se tot timpul cu telul pana se ingroasa budinca. Se lasa sa se raceasca acoperita cu o folie alimentara, timp in care se spumeaza margarina cu zaharul pudra pana la topirea zaharului. Se amesteca margarina cu budinca racita pana la omogenizare.
Pe foc se face un sirop de zahar din apa, 5-6 linguri de zahar si 3 linguri de rom.
Se tapeteaza cu folie alimentara o tava de dimensiuni 30*20 .
Piscoturile se insiropeaza si se asaza in tava unul langa altul, se asaza 2/3 din crema peste piscoturi, urmeaza al doilea strat de piscoturi, crema ramasa, iar la urma se pudreaza prajitura cu cacao ajutandu-ne de o strecuratoare pentru ceai.
Se da tava la frigider pentru 3-4 ore inainte de a fi servita.
Bon apetit!

PS. Pentru varianta imbunatatita a cremei si o aroma mai bogata a cafelei, dublam cantitatea de budinca, lapte, zahar, capucino si cafea. :-* *x

Si varianta mai noua:

prajitura malakof

prajitura malakof

prajitura malakof

prajitura malakof

prajitura malakof

prajitura malakof

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s