Rulada Beigli cu nuca

SAM_3232

Ingrediente:

550 g faina, 250 g unt, 100 g zahar, 2 oua, 20 g drojdie, 175 g smantana, 100 ml lapte, coaja de la o lamaie, 2 oua pentru uns ruladele, un praf de sare.

Umplutura: 400-500 g nuca macinata, 300-400 g zahar, 100 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie. Optional se pot adauga si stafide.

Preparare:

Drojdia se dizolva in laptele caldut si in 2 linguri de zahar; faina o amestecam cu untul si putina sare pana obtinem un aluat nisipos; adaugam drojdia, zaharul ramas, smantana, ouale, coaja rasa de lamaie si framantam bine pana se omogenizeaza aluatul. Lasam la dospit intr-un loc caldut si ferit de curenti pentru 40-50 minute.
Impartim aluatul in trei parti egale si intindem din fiecare parte o foaie in forma de dreptunghi cu o grosime de 3 mm.

Pentru umplutura amestecam nuca macinata cu zaharul, coaja rasa de lamaie si laptele fierbinte pana la omogenizare. Impartim umplutura intrei parti egale si o distribuim peste cele trei foi. Le rulam si le mai lasam in tava la crecut inca 15-20 minute. Pastram distanta intre ele intrucat ele vor mai creste in cuptor. Le intepam din loc in loc cu furculita, frecama galbenusurile  si ungem cele trei rulade, apoi le dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora, pana se rumenesc frumos.

Bon Apetit!

SAM_3232 SAM_3229 SAM_3230 SAM_3231

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s