Rulada cu ananas si zmeura

Ingrediente: 150 g faina, 150 g zahar, 3 oua, esenta vanilie, 300 ml frisca, 1 plic creme ole,200 ml lapte, 75 g smantana, 2 plicuri intaritor frisca, 100g zmeura, ananas din compot.
Preparare
Blat: se bat la mixer ouale, zaharul si esenta pana se topeste un pic zaharul. Dupa, se pune vasul la bain marin timp de 5-8 minute si se amesteca tot timpul pana incepe sa se ingroase compozitia. Se da la o parte si se continua mixarea timp de 8-10 minute, intre timp se raceste si compozitia. Se adauga faina cernuta si se incorporeaza in crema de ou.
Intr-o tava de dimensiuni 36*25 cm si tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor la 180 grade timp de 10-12 minute. Mare atentie la foc, faceti oricum testul scobitorii.
Dupa ce scoateti aluatul din cuptor, il rasturnati pe un prosop umed pregatit anterior. Este foarte important in cazul ruladelor, ca blatul sa fie rasturnat pe un prosop umed. Se ruleaza blatul cu ajutorul prosopului, si se da la rece.
Crema: Se bate frisca cu smantana si intaritorul de frisca. In alt vas se bate creme ole cu laptele.
Creme ole se incorporeaza in frisca incet cu ajutorul unei palete.
Se scoate blatul, se desface si se asaza crema, atentie, nu se intinde pana la margini.Deasupra se asaza zmeura din loc in loc, daca aveti zmeura congelata, scurgeti-o inainte de a o folosi. Taiati ananasul in bucatele mici si asezati peste crema.
Cu ajutorul prosopului, se ruleaza foaia de blat si se da la rece.

Bon Apetit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s