Tot cautand o reteta de tiramisu, m-am hotarat sa combin cate un pic de colo, un pic de colo, si mi-a iesit minunatia asta! E savuroasa si delicioasa si odata ce ati incercat-o, cu siguranta nu ve-ti mai comanda la cofetarie, ci ve-ti prefera sa o faceti voi cu manutele voastre. Sa va povestesc ce va trebuie pentru ea:

Ingrediente: 400 g piscoturi Savoiardi, 500 g mascarpone, 350 ml frisca, 100 g smantana, 3 oua, 100 g zahar pudra, un praf de sare, 50 ml lapte, 1 pliculet zahar vanilat, 5 lingurite ness, 5 lingurite zahar pudra, 5 lingurite frisca lichida,  1 pliculet capucino, 3 cesti de cafea, cacao, 2 linguri esenta de rom, 2 linguri de coniac, 1 lingura esenta de vanilie, 1 intaritor frisca.

Iar de preparat, o preparam astfel:
Prima data, separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem bine cu 100 g de zahar pudra si zaharul vanilat pana ce devine o spuma albicioasa. Adaugam pliculetul de capucino, esenta de rom si laptele. Punem vasul la bain marie cam zece minute, amestecand mereu, pana ce se ingroasa compozitia si se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca. Vasul in care avem galbenusurile trebuie sa fie unul mai mare deoarece in acesta vom finaliza crema si este o cantitate destul de mare.
Batem frisca cu esenta de vanilie si intaritorul de frisca. Eu adaug la frisca si smantana pentru a obtine o textura mai groasa si ferma.

Intr-un castronel, amestecam cele 5 lingurite de ness cu 5 lingurite de zahar pudra si tot pe atatea de frisca lichida.


Batem albusurile ca la bezea cu un praf de sare. Cand intoarcem vasul, trebuie sa nu pice.


In alt vas, mixam un pic branza de mascarpone pana obtinem o crema onctuoasa, ceea ce se intampla foarte repede.


Acum ca avem toate cremele pregatite, trebuie sa le omogenizam. Din momentul asta, eu am renuntat complet la mixer si am folosit o lingura sau puteti folosi si o spatula. In vasul in care avem crema de galbenusuri racita, incorporam albusurile spuma si le amestecam usor de jos in sus pana se incorporeaza perfect. Dureaza putin mai mult, dar  merita.
La fel am procedat si cu frisca si cu crema de ness. Am adaugat si crema de mascarpone.


Intre timp am pregatit o cafea din trei cesti si zece linguri de cafea plus cele doua liguri de coniac.

Trecem la asamblarea prajiturii: inmuiem piscoturile in cafea si le asezam intr-o tava dreptunghiulara, 37*23 cm este tava mea. Le asezam unul langa altul si in aceeasi directie. Piscoturile le inmuiem o singura data in cafea, altfel se inmoaie prea tare.
Deasupra stratului de piscoturi, punem jumatate din crema, nivelam sa fie uniforma peste tot, deasupra mai asezam un rand de piscoturi inmuiate in cafea si terminam cu ultimul strat de crema.

Cu ajutorul unei site, pudram cacao peste tot.

Dam tava la frigider pentru 4-6 ore si putem servi. Delicioasa!
Bon Apetit!

2 responses »

  1. Ioana spune:

    foarte bine arata,cred ca o sa-l fac si eu mai ales ca e cu cafea cum eu sunt fan cafea hmmm e super arata delicios

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s