Clafoutis cu zmeura si afine

CLAFOUTIS CU ZMEURA SI AFINE

CLAFOUTIS CU ZMEURA SI AFINE

Un desert de vara, usor de facut si foarte bun.

Avem nevoie de:

250 g faina, 10g drojdie proaspata, 200g zahar, 150 g unt topit, 1 lingura smantana, 1 varf cutit de sare, 4 oua, 2 linguri esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 250 g zmeura si 200 g afine, zahar pudra.

Este foarte simplu de preparat, intrucat toate ingredientele, mai putin fructele, se pun in blender si se mixeaza pana se obtine un aluat pastos moale.
Daca nu aveti blender, batem ouale cu zahar, sare si vanilie, adaugam treptat untul topit si smantana si omogenizam.
Faina o adaugam in ploaie, coaja rasa de lamaie si presaram drojdia.

Turnam aluatul intr-o forma de tort unsa cu unt, deasupra punem jumatate din fructe-atat zmeura cat si afine, si dam la cuptorul preincalzit timp de aproximativ o ora la 185 grade. Cel mai bine insa, facem testul scobitorii, cand iese curata, oprim focul.

Un pont, ca prajitura si torturile in general, sa creasca uniform, fara sa faca mot, luati o hartie de aluminiu cat sa inconjoare forma de tort, indoiti-o, asezati in mijloc vata umezita si impachetati-o. Cu acest brau incingem forma la cuptor si vom obtine o prajitura nivelata perfect🙂

Decoram cu restul de fructe si cu frunzulite de menta.

Pudram prajitura cu zahar pudra si servim cu multa pofta.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s