Cherdele

cherdele

cherdele

cherdele

Kerdelele sunt niste placinte care se fac din aluat simplu de paine dar sunt extraordinar de gustoase si delicioase.

Ingrediente:

Pentru aluat: 1 kg de faina, 625 ml apa, 25 g drojdie proaspata, 1 lingurita sare, 1 lingura zahar, 2 linguri ulei.

Pentru umplutura: 300-400 g branza de vaca, 4 oua, 2 legaturi de ceapa verde (doar cozile verzi), 2 legaturi de marar.

In plus: 2 oua pentru uns.

Preparare:

In 100 ml apa calduta dizolvam drojdia si zaharul; turnam amestecul in mijlocul fainii si incepem sa aducem faina dinspre margine inspre mijloc. Adaugam si restul de apa calduta, uleiul, sarea si framantam pe masa unsa cu ulei, cam 5-10 minute pana obtinem un aluat elastic , mai moale.

Acoperim aluatul cu un prosop si dam la loc caldut si ferit de curenti pentru o ora pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in patru sau cinci parti. Fiecare parte o asezam pe masa unsa cu ulei si o intindem cu mana in forma de dreptunghi. Asezam umplutura in trei sau patru gramajoare in functie de cat de mare este dreptunghiul. Lasam loc liber intre gramajoare pentru ca acolo le vom strange si ulterior taia.

kerdele

kerdele

Umplutura: Tocam ceapa (doar coditele) si mararul marunt, pisam branza cu furculita, iar ouale le batem bine. Le amestecam.

Dupa ce asezam umplutura pe mijlocul dreptunghiului de-a lungul, aducem partile deasupra umpluturii unindu-le. Strangem marginile si capetele cu degetele pentru a nu se desprinde in tava.

kerdele

Intoarcem kerdelele cu partea stransa in jos si le strangem (sugrumam) in functie de cate gramajoare de umplutura avem, formand astfel patrate sau dreptunghiuri.

kerdele
La fel procedam si cu celelalte.

Le asezam una langa alta in tava unsa cu ulei si presarata cu faina. Le portionam cu cutitul in locul in care le-am strans.

kerdele

Batem bine cele 2 oua si cu ajutorul unei pensule, ungem placintele.

kerdele

Le dam la cuptorul preincalzit cu 15 minute inainte, si le lasam pana se rumenesc frumos.

Foarte foarte bune, sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s