Placinta cu cirese

Imi doream de mult sa fac dulciuri cu cirese sau visine dar ma impiedicam mereu de comoditatea de a scoate samburii😀

In sfarsit am reusit sa-mi procur un aparat de scos samburi de care sunt foarte multumita, asa ca nu mai am nici o scuza:P

Placinta asta e foarte delicioasa, blatul usor crocant, ciresele dulci si daca mai adaugi si o cupa de inghetata sau de frisca, gustul e desavarsit!

Ingrediente:

2 cani si jumatate de faina, un praf sare, 150 g unt, 1 cutie crema de branza, 4-5 linguri de zahar, 1 ceasca apa rece de la frigider, 1 farfurie adanca de cirese fara samburi, 3-4 linguri zahar, 2-3 linguri amidon alimentar, 1 lingura esenta vanilie.

Preparare:

Spumam untul la robot sau cu mixerul, adaugam faina, un praf de sare si 4-5 linguri de zahar. Amestecand vom obtine un aluat nisipos peste care vom pune crema de branza si vom continua sa amestecam, Adaugam treptat apa rece pana obtinem o coca. Daca mai e nevoie – daca coca este prea lipicioasa, mai adaugam un pic de faina. Punem coca pe o folie alimentara formand un bol si o dam la frigider pentru cateva ore sau o ora la congelator.

Cand o scoatem, o taiem in doua, un sfert din ea o pastram pentru grilaj, iar din partea cea mai mare intindem o foaie de marimea formei in care o vom coace, cam de 1-1.5 cm grosime.

Tapetam tava cu unt si faina. Ajutandu-ne de un sucitor, transferam foaia in forma, taiem surplusul ce iese din forma, intepam foaia cu furculita din loc in loc.

Amestecam ciresele cu 3-4 linguri de zahar, amidonul alimentar si esenta. Turnam ciresele peste foaie.

Din bucata ramasa, intindem o alta foaie si decupam fasii pe care le asezam apoi deasupra cireselor formand o retea. Ungem fasiile cu lapte amestecat cu o lingurita de zahar.

Se da la cuptor aproximativ 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se poate pudra cu zahar pudra, servi alaturi de inghetata sau frisca.

Sa o savurati cu multa placere!

 

placinta cu cirese

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s