Tarta cu mascarpone si capsuni

O tarta delicioasa si aspectuoasa pe care va invit sa o savurati acum la inceput de primavara!
Ingrediente:
250 g faina, 125 g unt, 75 g zahar, 1 ou, coaja rasa de portocala, 250g mascarpone, 150 ml frisca, 1 intaritor frisca, 1 pliculet gelatina dr oetker, 1 lingura esenta vanilie, 2 linguri de zahar sau miere, 1 lingura coniac sau suc de portocale, 1 lingura miere, putina apa fiarta, capsuni pentru ornat.

Preparare:
Spumam untul cu zaharul, adaugam si faina si mixam; pentru aroma adaugam si coaja de portocala razuita; aluatul trebuie sa fie nisipos.

Oul are rolul de a lega compozitia, asa ca-l amestecam si pe el in faina,  si framantam pana obtinem un aluat compact.

Il punem in folie alimentara si il dam la frigider circa 1 ora.

Intre timp ne ocupam de crema: Batem frisca cu intaritorul si esenta de vanilie, mixam separat si crema de mascarpone cu zaharul sau mierea si coniacul, pana devine onctuoasa. Cu o spatula incorporam frisca in mascarpone cu miscari de jos in sus.
Inmuiem gelatina in 2-3 linguri apa rece si o lasam sa se umfle 5-10 minute, apoi o topim la foc mic avand grija sa nu fiarba. Incorporam gelatina in crema.

Scoatem aluatul de la frigider si pe masa infainata bine il mai framantam un pic. Intindem o foaie rotunda,  un pic mai mare decat forma de tarta in care vom coace aluatul.
Tapetam forma cu unt si presaram faina.
Punem aluatul in forma, intepam cu furculita din loc in loc si asezam peste partea centrala o foaie de copt peste care punem boabe grele care sa nu lase aluatul sa se ridice. Putem folosi fasole sau pietricele curate, etc.

Dam tarta la cuptorul preincalzit 25-30 de minute pana cand marginile devin aurii si se desprinde singure de marginea formei. O lasam sa se raceasca in forma.

Dupa ce s-a racit, scoatem tarta cu grija din forma si o asezam pe un platou.
In mijloc punem crema de mascarpone si ornam pe deasupra cu capsuni taiate felii. Eu le-am aseza in cercuri, dar pot fi raspandite si la intamplare.
Se dizolva 1 lingura de miere cu un pic de apa fierbinte si cu ajutorul unei pensule ungem capsunile.
Tarta se da la frigider pentru cateva ore, cel mai bine peste noapte, dupa care o putem taia si servi!

Bon Apetit!


One response »

  1. nechita laura spune:

    trebuie neaparat sa fac si eu, nu am gasit capsuni de unde am avut intentia de a cumpara, insa sper sa gasesc si sa incerc si eu aceasta reteta

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s