Tarta cu vanilie si capsuni

tarta cu vanilie si capsuni

tarta cu vanilie si capsuni

Ingrediente:

Pentru tarta: 300g faina plus 25 g, 125 g zahar, 1 varf de sare, 1 plic zahar vanilat, 100g unt la temperatura camerei, 1 lingurita praf de copt, 2 oua.

Pentru crema: 500 ml lapte, 75 g faina, 25 g amidon alimentar, 6 galbenusuri, 150g zahar, 1 plic zahar vanilat.

Cum pregatim:

In mijlocul fainii, punem zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt si untul taiat cubulete si aflat la temperatura camerei. Framantam pana se omogenizeaza bine sau pana aluatul devine nisipos.

Adaugam si ouale batute putin inainte cu furculita si framantam atat cat sa se incorporeze, nu prea mult caci altfel devine tare. Il impachetam intr-o folie alimentara si-l dam o ora la frigider.

Intre timp, ne ocupam de crema:
Incalzim  laptele impreuna cu zaharul vanilat sau baton de vanilie.
Separat batem ouale impreuna cu zaharul timp de 5 minute; incorporam faina si amidonul.
Laptele incalzit il adaugam cate putin peste oua, amestecand tot timpul.
Punem inapoi crema pe foc mic, amestecand tot timpul pana incepe sa se ingroase. Crema obinuta trebuie sa aiba o consistenta mai groasa decat alte creme de vanilie.
Oprim focul, acoperim cu folie alimentara sa nu formeze pojghita si lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul din frigider, il mai framantam cu 25 g de faina si il intindem in foaie rotunda cu ajutorul sucitorului pe o suprafata presarata cu faina; grosimea trebuie sa fie de 0.5-0.6 mm; tot cu ajutorul sucitorului, il mutam in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.

2014-07-06
Aluatul ce depaseste marginile formei, il indepartam, cu o furculita intepam tarta din loc in loc; asezam deasupra pe partea centrala o foaie de copt peste care asezam boabe de fasole sau pietricele si dam la cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu (180 grade) timp de 20-25 minute sau pana cand marginile devin aurii si se desprind singure din forma.
Dupa ce s-a racit complet, o umplem cu crema rece de vanilie si o ornam cu capsuni.
Pentru a da un aspect frumos capsunilor, am amestecat 2 linguri de miere de albine cu o lingura de apa si am pensulat capsunile.

Pofta buna!

tarta cu vanilie si capsuni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s