Tarta rustica cu mere si struguri

Cand suferiti de lene acuta dar parca totusi ati manca ceva dulce, daca aveti un aluat de foietaj prin congelator, ati scapat din impas. Aceasta tarta se face foarte usor si repede, se pot folosi orice fructe aveti, nectarine, prune, etc.

Ingrediente:
4-5 mere mai mari, aluat de foietaj, 1 lingura de faina si in plus pentru presarat pe suprafata de lucru, 2-3 linguri de zahar plus inca una, 1 lingurita de scortisoara, 2 linguri din gemul preferat

Intindem cu sucitorul aluatul din foietaj si il transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu un cutit trasam pe margini un patrat lasand cam 1 cm fata de  margine. In felul acesta, marginile se vor umfla creand o bariera pentru fructe. Cu o furculita intepam aluatul in interiorul patratului cm cu cm, pentru a evita sa creasca neuniform.
Marginile din exteriorul patratului le presaram cu o lingura de zahar.

Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute.

Intre timp, ne ocupam de mere, le spalam, le taiem in jumatati, le scoatem cotorul si le taiem felii subtiri cam de jumatate de cm. Presaram peste ele faina, zaharul si scortisoara si le amestecam cu atentie sa nu le rupem.

Dupa ce scoatem tarta, intepam din nou cu furculita in interiorul patratului.
Asezam merele peste tarta, presaram boabe de struguri si dam tava la cuptor pentru 15-20 minute sau pana se inmoaie merele si se rumeneste frumos tarta.

Incalzim gemul si cu o pensula ungem merele. Lasam tarta sa se racoreasca 20 min, presaram zahar pudra si taiem in patrate.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s