Tort ciocolatos cu trei feluri de nuci

Un tort delicios si cu un parfum deosebit! Special pentru mama mea: La multi ani mama!

Ingrediente:

100g nuci, 100g migdale, 100g alune de padure, 300g ciocolata neagra, 1 lingurita cacao, 255g unt, 100g zahar, 6 oua, un praf de sare.

Preparare:

Toate nucile le punem in robot si le maruntim pudra dupa care adaugam si 200g de ciocolata si cacao. Pornim robotul cam 30 de secunde.

Batem untul cu zaharul pana devine pufos, adaugam galbenusurile continuand mixarea. Incorporam si amestecul de nuci.

Separat batem albusurile cu un praf de sare pana ce, intorcand vasul, ele raman tepene fara sa pice.

Inglobam usor albusurile in compozitia de nuci ajutandu-ne de o spatula si amestecand de jos in sus.

Pregatim forma de tort imbracand-o cu hartie de copt pe care o ungem cu un pic de unt.

Turnam in forma compozitia. Cele 100g de ciocolata ramase, le maruntim cu ajutorul unui cutit si le dam drumul din loc in loc in compozitie, apasandu-le usor inauntru.

Dam la cuptor la 190 grade timp de aproximativ o ora. Recomandarea e sa verificati cam dupa 45-50 de minute, depinde mult de cuptorul fiecaruia. Regula e sa treaca testul scobitorii.

Se poate servi cu un mot de frisca sau de inghetata.

Bon Apetit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s