Marquise cu ciocolata si visine

marquise cu ciocolata si visine

marquise cu ciocolata si visine

marquise cu ciocolata si visine

Pentru ziua fratelui meu, am pregatit acest tortulet cu muuulta ciocolata, decadent de bun!

La multi ani Dani!

Ingrediente:

Pentru o forma de tort cu diametrul de 24 cm:

75 g unt la temperatura camerei, 100 g ciocolata tocata, 2 oua mari, 125 g zahar, 75 g faina, 1/2 lingurita praf de copt, 15 g cacao (2 lingurite), 3 linguri visinata sau coniac, visine din visinata – 250 g (eu nu am avut si am folosit din compot), plus cateva visine pentru ornat, optional 2 linguri sos de caramel.

Pentru spuma de ciocolata:  300 g ciocolata semidulce, 4 oua separate, 150 ml frisca.

Blatul:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Topim untul taiat cubulete si ciocolata tocata, fie la bain marie, fie la flacara foarte foarte mica si amestecand tot timpul. Lasam sa se racoreasca la temperatura camerei.

Ouale le batem impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare.
Incorporam ciocolata in amestecul de oua, apoi cernem faina, cacao si praful de copt.

Turnam compozitia in forma de tort (diametrul 24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15-20 minute sau pana cand suprafata crapa dar miezul ramane moale .

Lasam sa se raceasca in forma, indepartam hartia de copt, tapetam din nou forma cu folie alimentara. Asezam blatul inapoi in forma, presandu-l usor.
Il intepam cu un scobitor sau cu un pai de baut din loc in loc, il insiropam apoi cu siropul de visinata sau coniac. In acest moment, eu am uns blatu si cu 2 linguri sos de caramel, dintr-acela care se pune ca topping peste inghetata, dar nu este obligatoriu.
Visinele taiate in jumatate, le asezam cu fata in jos pe blat, apoi deasupra turnam spuma de ciocolata.

Spuma:

Topim ciocolata tocata si o lasam sa se raceasca.

Batem galbenusurile bine pana devin aproape ca o maioneza, aproximativ 5 minute.

Batem frisca, apoi incorporam galbenusurile usor.

Incorporam amestecand usor ciocolata topita si racita.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, ca de bezea. Le incorporam usor in ciocolata, amestecand cu miscari de jos in sus.

Intindem spuma de ciocolata peste blat si visine, o nivelam si acoperim cu folie alimentara, dam tortul la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Indepartam folia, ornam cu visine si ciocolata razuita.

Bon Apetit!

marquise cu ciocolata si visine

marquise cu ciocolata si visine

marquise cu ciocolata si visine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s