Tort Snickers

tort snickers

tort Snickers

Un tort foarte foarte bun, demential pentru iubitorii ciocolatei Snickers (eu sunt una dintre ei😛 ).

Sursa mea de inspiratie, Andreea Chinesefood, o fata minunata, cu retete grozave!

Avem nevoie de:

Pt blat: 200 g faina, 1 pachet margarina (200g), 250 ml lapte, 4 oua, 250 g zahar, 70 g cacao, 100 g alune nesarate pe care le macinam grosier (eu am avut migdale de data asta), 150 g ciocolata cu lapte, 1 pliculet praf de copt, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita esenta de rom.

Pt crema: 2 plicuri budinca frisca, 1 l lapte, 8 linguri zahar, 200 ml frisca lichida, 2 pliculete gelatina granule, 1 pliculet zahar vanilat, 4 batoane mari de ciocolata Snickers tinute minim 10 minute in frigider anterior folosirii.

Pt decor, am folosit frisca si 2 batoane mari de Snickers

Blatul:

Punem pe foc laptele, zaharul, margarina taiata cubulete si cacao si lasam sa se omogenizeze toate.
Adaugam ciocolata rupta bucatele mai mici, zaharul vanilat si esenta de rom. Lasam pe foc cat sa se topeasca ciocolata, dam la o parte si lasam sa se raceasca complet.

In laptele racit, adaugam ouale, cate unu, faina in ploaie si praful de copt.
Dupa ce am incorporat faina, adaugam si alunele sau migdalele macinate grosier.

In cuptorul preincalzit, dam aceasta compozitie intr-o forma rotunde de tort cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt.
Lasam 30 de minute la foc potrivit sau pana trece testul scobitorii, evident.
Lasam blatul sa se raceasca complet.

Pt crema:

Hidratam gelatina in 6 linguri de apa.
Praful de budinca il amestecam bine cu 200 ml lapte rece (sa nu ramana cocoloase).
Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul.
Adaugam budinca peste restul de lapte cu zahar, dam focul mic si amestecam tot timpul pana se ingroasa crema. Oprim focu,  adaugam zaharul vanilat si dam deoparte. Adaugam gelatina hidratata peste budinca fierbinte. Lasam sa se raceasca complet.

Batem frisca si cu ajutorul unei spatule, o amestecam cu budinca rece, usor, de sus in jos.

Batoanele de ciocolata (4), le taiem bucatele mici si le amestecam usor cu frisca.

Pentru asamblare, taiem blatul in 2 felii pe care le insiropam cu coniac sau lichior de ciocolata sau de migdale – alcool sa fie🙂.

Jumatate de crema o punem peste prima felie de blat, acoperim cu a doua felie insiropata, restul de crema si dam la rece pentru cateva ore.

Decoram cu frisca, cu cele 2 batoane snickers taiate si ele bucatele, fiecare dupa pricepere. Eu cu decoratul sunt in pom si pomul in aer😛 dar gustul, parol ca este extraordinar de bun!

Bon Apetit!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s