pulpa de miel cu rozmarin si cartofi noiPana voi face friptura de miel de anul asta, am sa postez friptura pe care am facut-o anul trecut de Pasti. Foarte frageda si gustoasa. De obicei, friptura noi o bagam la cuptor in Duminica Mare, asa ca e timp pentru a fi tinuta la marinat pulpa inca de sambata.

Primul pas, cu un cutit bine ascutit, am desprins pielitele de pe pulpa. Pentru marinata am avut nevoie de: 200 ml vin rosu, 50 ml ulei de masline, sare, piper boabe, foi de dafin, 2-3 frunze proaspete de salvie (dar nu musai), 3-4 catei usturoi taiati felii. Am asezat la un loc cele de mai sus intr-un vas, am lasat pulpele sa doarma in marinata peste noapte.

Pentru friptura: 2 pulpe de miel,2- 3 catei de usturoi, ulei de masline, frunze de rozmarin, 1 pahar vin rosu.

Pentru garnitura: 500-600 g cartofi noi, sare, piper si boia de ardei iute-daca ii preferati condimentati ca si mine sau dulce daca nu suportati prea multa iuteala.

Dupa orele petrecute in marinata, scoatem pulpele, le asezam in tava, saram, piperam dupa gust, din loc in loc, cu un cutit intepam carnea si pe o parte si pe alta si impanam cu usturoiul taiat rondele sau bastonase, cum preferam. Stropim cu un pic de ulei de masline, presaram pe deasupra frunzele de rozmarin si mai lasam sa cada in tava si vreo 2 frunze de dafin. Am adaugat in tava un pahar cu apa, am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor pentru o ora. Dupa o ora, am adaugat in tava si cartofii curatati de coaja,condimentati cu sare, piper si boia de ardei iute; am intors pulpele pe partea cealalta, completam cu apa daca mai este nevoie, acoperim din nou cu folie si mai dam la cuptor pentru inca jumatate de ora. Scoatem folia de aluminiu, intoarcem pulpele pe partea cealalta, stropim cu vin rosu si mai dam la cuptor pentru inca 30 minute sa se rumeneasca, in functie si de cuptor dar si de cat de rumenita vreti sa fie friptura. Din 10 in 10 minute, stropiti carnea cu sosul din tava.
Se serveste alaturi de garnitura de cartofi noi si salata de varza.
Bon Apetit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s