Pulpa de miel umpluta

By Hanan Mohammad

6548_342475799205372_1635682290_n

Ingrediente: pulpa de miel, 1 ceapa medie, 1 radacina de patrunjel, 1 morcov mediu, frunze de patrunjel;

Pentru pasta cu care ungem carnea de miel:

2-3 linguri de mustar, ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper, mix de condimente: coriandru, scortisoara, cuisoare, chimion, cardamom, nucsoara, chilli pudra, turmeric, ghimbir, ienibahar, foi de dafin pudra, frunze de lime

Pentru garnitura:

orez cu bob lung, unt, fidea si condimente

Am pregatit din mustar, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si  mixul de condimente , o pasta cu care am uns carnea de miel, apoi am lasat-o la frigider, pana a doua zi.

A doua zi, am preparat umplutura din ceapa, radacina de patrunjel, morcov si frunze de patrujel verde, maruntite toate la robot, (putem sa le si tocam sau sa le dam prin razuitoare) am pus si o lingura de pasta de ardei , facuta de mama🙂 .

Cu un cutit bine ascutit, am facut un buzunaras in pulpa de miel, am umplut buzunarasul cu compozitia de care va povesteam, am impanat carnea cu bucati de usturoi si am bagat-o la cuptor, infofolita bine in folie de aluminiu. Am uitat sa va spun ca in tava am adaugat si un pahar cu apa. Pe masura ce s-a evaporat, am mai adaugat cate putina.

Am lasat-o aproximativ 2 ore , la inceput la foc mediu, apoi mic , iar rezultatul l-am servit cu orez si salata.

Pentru orez am folosit, orez cu bob lung, unt, fidea si condimente.
Am pus untul la topit, am calit fideau pana a inceput sa prinda o culoare aurie, apoi am adaugat si orezul, apa ( se pune in cantitate dubla fata de orez, adica la 2 cani de orez 4 de apa) si condimenete .

Se lasa la foc mare- mediu pana da in clocot, apoi se pune capac si se fierbe la foc mic.
Cand nu mai are apa, se opreste focul si se mai lasa putin la infoiat, cu capac.

La salata am folosit rosii, castraveti, salata verde, patrujel, lamaie, ulei de masline si condimente.
Am taiat legumele in bucati potrivite, nici prea mari nici prea mici, am adaugat patrujelul tocat marunt, lamaie toata marunt (cu tot cu coaja), suc de lamaie, sare si ulei de masline.

De asemeni, sosul din tava, s-a dovedit o supa delicioasa!

Pofta buna!

PULPA DE MIEL UMPLUTA7_1329071848_n

PULPA DE MIEL UMPLUTA_2141855689_n

PULPA DE MIEL UMPLUTA_168206688_n

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s