Placinta de pui

Ingrediente pentru 2 portii:

3 felii de sunca, 2-3 ciuperci champignon, ulei aromat cu usturoi, 1 lingurita de unt, 2 pulpe de pui dezosat taiate cubulete, 2 1/2 linguri faina, jumatate lingurita cimbru uscat, 150 ml supa de pui, aluat de foietaj, sare, piper.

Preparare:

Sunca si ciupercile se toaca cubulete si se calesc in 2 linguri ulei aromat cu usturoi. Uleiul aromat se poate obtine fie adaugand anterior in ulei catei de usturoi, fie prajind intai in uleiul de gatit felii de usturoi.
Cat timp se caleste sunca, intr-o punga se pun cubuletele de pui, faina si cimbrul si se amesteca bine.
Peste sunca se adauga untul, se pun si bucatelele de pui date prin faina, supa de pui, sau in lipsa de supa, apa in care s-a dizolvat un cub de concentrat. Se tine tigaia pe foc pana scade lichidul la jumatate.
Din aluatul de foietaj se opreste o parte pentru buza vaselor de servit. In 2 castronele de supa, se imparte puiul. Din partea mai mica de foietaj, se taie benzi subtiri, se ung buzele castronelelor cu apa si se lipesc benzile de aluat pe margine. Din restul de aluat se decupeaza cercuri cu vreo 2 cm mai mari decat diametrul castroanelor si se acopera castroanele cu acest capac, marginile se trec peste benzile lipite anterior. Cu o furculita se apasa marginea pentru a se lipi mai bine. Deasupra se dau trei gauri pentru a iesi aburul, se asaza castronelele pe o tava si dau la cuptor 20 de minute. La servit, capacul de foietaj se poate scoate sau se poate baga direct in mancarica.
De asemeni, se poate gati intr-un singur vas de placinta mai mare, dar este mai aspectuos cum l-am prezentat eu.🙂

Bon Apetit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s