Supa de midii cu garnitura de cartofi si bacon
Doamnelor, domnilor, se stie de cand lumea si pamantul ca dragostea trece prin stomac.
Pentru o seara romantica in doi, va recomand cu caldura sa incercati aceasta reteta care va v-a incanta papilele gustative si va trezi simturile. Am ramas placut surprinsa de gustul exotic al acestei supe, te umple de energie si te invaluie intr-o caldura placuta! O avea de a face cu faptul ca atat midiile cat si ghimbirul fac parte din lista alimentelor afrodisiace?! ♥♥♥

Trebuie sa marturisesc ca pana acum nu am mai mancat fructe de mare si nici midii . Nici nu am mai folosit amestecul de garam masala, insa cu siguranta voi mai incerca si alte retete cu acest condiment. Daca nu il gasiti in magazin, il puteti prepara singure(i), aveti reteta aici:   www.pasiunilealynei.wordpress.com/retete/facut-in-casa/garam-masala/

Supa de midii cu garnitura de cartofi si bacon

Avem nevoie de:
700 g cartofi, 250 g bacon, 500 g midii (congelate am gasit eu), 150g cascaval sau branza ceddar, 150 ml vin alb demisec, 1 cub concentrat de gaina, 2 cm radacina de ghimbir, 5 catei de usturoi medii, un ardei iute mic- preferabil rosu,  jumatate lingurita garam masala, jumatate lingurita curry, putin sofran, boia de ardei-eu prefer iute, 2 linguri ulei de masline, 1 lamaie verde mica, marar, sare.

Preparare:
Curatati cartofii si taiati-i pe lung in 8 bucati. Daca aveti cartofi noi, spalati-i bine si pastrati-i in coaja. Dupa ce i-am taiat, i-am pus intr-un vas termorezistent si i-am condimentat cu sare si boia de ardei, am pus si uleiul de masline, am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptor pentru 30 de minute.
Am indepartat folia si am pus peste cartofi baconul taiat fideluta. Am dat din nou tava la cuptor pentru 10-15 minute, dupa care am razuit deasupra cascavalul si am mai lasat 2-3 minute cat s-a topit cascavalul.

Eu nu am gasit midii proaspete, le- as fi preferat, dar nu am avut noroc. Asa ca a trebuit sa ma multumesc cu cele congelate. Intr-o cratita am pus midiile, am turnat peste ele vinul alb si le-am lasat la foc mediu 5 minute acoperite cu un capac.
Daca le gasiti proaspete, intai le spalati si le curatati bine in apa rece, folositi o periuta de dinti pentru a indeparta orice  urma de namol sau nisip, smulgeti mustatile, apoi procedati la fel, le puneti pe foc cu vin si capac deasupra.
Mare atentie daca folositi midii proaspete,  evitati-le pe cele care au carapacea ciobita sau sparta, cele care sunt deschise inainte sa le puneti pe foc, le aruncati, ele fiind deja moarte. Carapacea trebuie sa fie bine inchisa, daca este totusi o mica deschizatura,  bateti in carapace, ea ar trebui sa se inchida- semn ca mai traieste, altfel o aruncati. S-ar putea ca  unele midii, sa aibe paraziti, niste „crabisori” mici care traiesc in carapacea scoicii. Aia nu trebuie mancati. Daca-i mancati s-ar putea sa vi se faca foarte rau.
In cazul midiilor proaspete, acestea se lasa in vin cam 8-10 minute. Se verifica daca s-au deschis, acestea se pastreaza, cele care au ramas inchise se arunca. Se pastreaza cateva midii in cochilie pentru decor, restul, se desface carapacea, se scoate carnita, iar cochilia se arunca. Se lasa deoparte.

Ne ocupam de supa: intr-o craticioara, punem cubul concentrat, putin sofran , 450 ml apa si se pune pe foc. Intre timp, tocam marunt usturoiul, ardeiul iute si dam pe razatoarea mica ghimbirul. Adaugam toate acestea peste supa, si punem mirodeniile: garam masala, curry, precum si zeama de la lamaie. Lasam pe foc mic 3-4 minute.

Intr-o cratita punem supa, zeama in care au fiert midiile, adaugam si midiile, in cazul celor proaspete, si pe cele in cochilie. Focul trebuie sa fie mic, supa nu trebuie sa fiarba, doar se incalzeste. Potrivim de sare, adaugam o cutie mica de smantana si marar tocat marunt. Oprim focul.

Montare: punem supa intr-un castron, daca ati folosit midii proaspete, le  puneti si pe cele in cochilie. Castronul il asezam pe o farfurie intinsa, iar de jur imprejurul castronului, punem cartofi cu bacon.
Eu am decorat cu rosii chery si o felie de lamaie.
Bon Apetit!


Si rezultatul final:

supa de midii

2 responses »

  1. Ioana spune:

    hmm ce bine arata,multa bafta!!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s