Vieti secrete – Tatiana de Rosnay

Tatina de Rosnay este o scriitoare franceza, cea mai citita la ora actuala si care m-a marcat foarte mult cu prima sa carte scrisa in limba engleza: Se numea Sarah! Asta este de altfel si motivul pentru care am cumparat aceasta carte.
Desi este un roman bun, trebuie sa spun, ca nu se ridica la nivelul primului roman amintit. Insa, sincer, merita si acesta citit!

Antoine Rey este un francez divortat, tulburat si avand sentimentul esecului pe toate planurile. O casnicie distrusa, o iubire fara speranta pentru fosta sa sotie, neintelegerea propriilor copii adolescenti si o slujba care nu-l mai atrage. Un barbat modern care se confrunta cu criza varstei de mijloc.

Decis sa-i ofere surorii sale Melanie o zi de nastere de neuitat, Antoine o invita pe insula Noirmoutier pentru a-si aminti de zilele fericite ale copilariei cand mama lor traia si mergeau impreuna pentru a-si petrece vacantele acolo.

Melanie insa isi aminteste brusc ceva neasteptat si tulburator despre ultima vara petrecuta pe insula. Pe drumul de intoarcere spre Paris, chiar in momentul in care se pregatea sa-i spuna fratelui sau ce-si amintise, Melanie pierde brusc controlul masinii si au un accident care o tintuieste la pat o perioada buna de timp si care o lasa si cu pierderea temporara a memoriei recente.

Asteptand pe holurile spitalului, Antoine se confrunta pentru prima data cu propria existenta: o casatorie distrusa de o sotie infidela, fara sa-si poata intelege proprii copii adolescenti, o slujba devenita plictisitoare si nemotivanta, un tata tiran si intrebandu-se ce secret teribil a vrut sora sa sa-i spuna.

Un roman despre o familie moderna si  despre legaturile invizibile dintre membrii sai, un roman despre un secret teribil de familie care le va schimba perspectiva asupra vietii.

Cartea este scrisa la persoana intai, din perspectiva lui Antoine Rey, fapt ce ne determina pe noi ca cititori sa ne simtim apropiati fata de personajul principal, sa-i intelegem drama si sa asteptam cu nerabdare descoperirea secretului teribil despre mama sa, despre familia sa. Aflarea acestui secret il conduce pe Antoine la cunoasterea mamei sale, cunoasterea de sine si cunoasterea propriilor copii.

Cu drag va doresc lectura placuta!

Lasă un comentariu